microzelda.cz

Pesto toast

Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut

Ingredience:

  • 4 plátky toastového chleba (nakrájeného na plátky a opečeného nakrájené na plátky, pokapané olivovým olejem a grilované nebo opečené
  • 1 broskev
  • 50g Sýr Feta se rozpadá podle chuti (můžeme zaměnit i za kozí sýr nebo čerstvou mozzarellu)
  • 50g Cherry rajčata
  • malá červená cibule
  • Extra panenský olivový olej na pokapání toastu
  • Balzamikový ocet na zakápnutí
  • 50 g balení Microgreens od Microzeldy: na ozdobu jsme použili brokolice, ale zaleží na vaši kombinaci chutí. Využít můžete kompletní nabídku našich mikrobylinek.

Bazalka a mikrozelené pesto:

  • 20g čerstvé bazalky a 50g Microgreens (doporučujeme pikantnější druhy např. ředkvička, rukola, hořčice).
  • ¼ hrnku piniových ořechů, opečených (můžete vyměnit také za vlašské ořechy, pekanové ořechy nebo mandle)
  • 1 stroužek česneku, nasekaný nahrubo
  •  Šťáva z ½ citronu
  • ¼ šálku extra panenského olivového oleje, případně více
  • Mořská sůl a čerstvě na černý pepř

Postup přípravy

  1. Očištěnou broskvi rozkrojte na 6 měsíčků.
  2. Příprava pesta: Do misky přidejte ½ balení microgreens, bazalku, ořechy, česnek, citronovou šťávu a olivový olej v malém kuchyňském robotu. Dochuťte solí a pepřem. Sekejte dokud nedojde ke spojení všech ingrediencí.
  3. Příprava toastů: Na toastový chléb namazejte pesto. rukolu, feta drobenku, červenou cibuli, rajčata a plátky čerstvé broskve! Dozobte mikrobylinkami od Microzeldy!