Recept: Salát s microgreens

Přejeme krásnou neděli! Připravili jsme si pro vás poslední ze tří receptů naší jarní očisty – salát s microgreens 🌱

Co budete potřebovat?

NA SALÁT:

  • 200g Beluga čočku
  • 50 g kozího sýru
  • 25 g zelených oliv
  • 120 g keříkových rajčat
  • 1 velká krabička microgreens slunečnice
  • 2 malé předvařené řepy
  • 1 červená cibule
  • Slunečnicové semínka na posypání

NA ZÁLIVKU:

  • 1 polévková lžíce citronové nebo limetkové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Beluga čočku propereme a vložíme do vroucí neosolené vody cca 25 – 35 min. Vaříme do změknutí. Mezitím si připravíme zálivku. Česnek si očistíme a nastrouháme nebo prolisujeme přes lis na česnek. Přidáme ostatní ingredience a dochutíme solí a pepřem. Uvařené fazole scedíme a necháme vychladnout. Rajčata, olivy a červenou řepu si nakrájíme na libovolný tvar a přidáme k uvařený studeným fazolím. Salát zalijeme zálivkou, přidáme čerstvé microgreens slunečnice, promícháme a můžeme servírovat na talíř. Salát posypeme slunečnicovými semínky a rozdroleným kozím sýrem.

Přejeme dobrou chuť!

Na fotce můžete vidět, jak se salát povedl nám. Pochlubte se i vy svými fotkami receptů jarní očisty! 🤩

Recept: Salát s microgreens

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top